Almanya' da Eğitim Hakkında Sık Sorulan Sorular?

İletişim

Önemli Not: ATA Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Almanya' da Üniversite konusunda sadece e-mail üzerinden hizmet/bilgi vermektedir. Ofislerimizde veya telefonda bilgi verilmemektedir. Almanya'da üniversite eğitimi için ofislerimizde birebir görüşme yapılmamaktadır. Sunduğumuz hizmetler ve çalışma şeklimiz ile ilgili öğrenmek istediğiniz detayları aşağıda bulunan sorular ve cevaplar içerisinde bulamadıysanız, yandaki linkten sorunuzu iletebilirsiniz.

1- Soru: Almanya' da eyalet veya şehir tercihi yapabilir miyim?
       Cevap: Evet, ATA Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Almanya'da tüm eyaletler için üniversite yerleştirme hizmeti sunmaktadır.

2- Soru: Almanya' da xxx alanında lisans veya yüksek lisans eğitimi almayı planlıyorum, benim için üniversite ve bölüm araştırması yapar mısınız?
       Cevap: Lisans veya Yüksek Lisans eğitimi almak istediğiniz bölümde, eyalet tercihlerinize ve beklentilerinize uygun üniversite araştırması yapabiliriz. Bu araştırmayı yapabilmemiz için Almanya Adım Adım Başvuru sayfamızdan işlemlerinizi başlatarak, 1. Adım ve 2. Adım işlemlerinizi gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Böylelikle sizin için detaylı bir eğitim araştırması yapabilir ve ayrıntılı bir rapor sunabiliriz. Araştırmalarımız sonunda taleplerinize uygun bir üniversite veya bölüm bulunursa 3. Adımdan işlemlerinize devam edilecektir.

3- Soru: Lisans veya Yüksek Lisans eğitimi almayı planladığım alanda uygun bir üniversite veya bölüm bulunamazsa üniversite başvuru işlemlerimin yapılması amacıyla yatırdığım ücreti iade alabilir miyim?
       Cevap: Eğer araştırmalarımız sonucunda taleplerinize uygun bir üniversite veya bölüm bulunamazsa 2. Adımda yatırdığınız ücret kesintisiz olarak iade edilerek kaydınız iptal edilecektir. Bu iade, sözleşme ile garanti altına alınmaktadır.

4- Soru: Almanya'da hangi üniversitlere öğrenci gönderiyorsunuz?
       Cevap: Almanya'da üniversite yerleştirmesi hizmeti sunduğumuz üniversiteler sadece devlet üniversiteleridir.

5- Soru: Danışmanlık hizmeti almalı mıyım? Almanya'da üniversite işlemlerimi kendi başıma da halledebileceğim söyleniyor?
       Cevap: Almanya'da eğitim için karar verme aşamasında olan birçok aday öğrenci, gerek internet ortamında gerekse Almanya'da eğitim almakta olan Türk öğrencilerden işlemlerini kendilerinin de yapabileceklerini belirten tavsiyeler aldıklarını söylemektedir. Bu tarz tavsiyelerde bulunan kişilere sorulduğunda bu öğrencilerin tamamına yakınının Almanya'ya danışmanlık firması kullanarak gittiğini ve gidiş etabındaki tüm zorlukları danışmanlık firmalarının rehberliğinde aştıklarından yapılan işlemleri son derece basite aldıklarını üzülerek görmekteyiz. İşlemlerini yaptığımız 've değil üniversite başvurusu yapmak, başlangıçta uçak biletini bile kendi başına alabilecek durumda olmayan, pasaportumu vize işlemlerinden önce mi, sonra mı almalıyım şeklinde sorular soran' bazı kendi öğrencilerimizin bile karar verme aşamasında olan adaylara, özellikle internet ortamında, üniversite kayıtlarınızı kendiniz yapabilirsiniz, konaklamanızı kendiniz ayarlayabilirsiniz, vize işlemleri çok basit kendi başınıza halledebilirsiniz gibi tavsiyelerde bulunduklarına şahit olmaktayız. Fakat bu tarz tavsiyelerde bulunan kişilere, madem çok kolay sen neden danışmanlık firması kullandın? veya çok kolaysa üniversite kayıt işlemlerimi nasıl yapacağım? hangi üniversitelere başvurabilirim? konaklamamı nasıl ayarlayacağım? vize? uçak? oturma izni? banka işlemleri? gibi sorular sorduğunuzda, işe yarar ve sağlıklı cevaplar veremediklerini kolayca görürsünüz. Özellikle danışmanlık firması kullanarak Almanya'ya giden öğrencilerin Türkiye'den Almanya'ya gitmek isteyen öğrenci adayları için 'engin tavsiyeleri' ve 'sonsuz fikirleri !' olmasına rağmen, kendi kişisel durumlarının dışındaki konularda çoğu zaman en ufak bir bilgileri yoktur. Her şeyi kendi başına yapmaya çalışıp vize alamayan, aylarca çabalayıp başladıkları noktada olan birçok aday, işlemlerini bizimle son derece hızlı ve sorunsuz bir şekilde halledebilmektedir. Eğer Almanya'da üniversite eğitimi almayı planlıyorsanız yapmanız gereken tek şey karar vermek ve hemen işlemlerinizi başlatmaktır, eğitim danışmanlarımız Almanya'da üniversite eğitimine başlayabilmeniz için gereken tüm işlemleri başından sonuna kadar hızlı bir şekilde sonuçlandıracak bilgi ve donanıma sahiptir.

6- Soru: Vize alamama ihtimalim varmı?
       Cevap: Üniversite kabulü ile birlikte yapılan vize başvurularında Almanya Büyükelçiliğinden vize alma oranı oldukça yüksektir. Her ne kadar vize danışmanlık hizmeti vererek eksiksiz bir vize başvurusu yapmanızı sağlasak da ATA Yurtdışı Eğitim Almanya’da üniversite eğitimi almak isteyen öğrenci adaylarına hiç bir şart altında vize garantisi vermez, öğrenciye vize alacağını taahhüt etmez. Öğrencinin vize alıp alamaması hazırladığı evraklara, evrakların içeriğine, ekonomik ve sosyal hayat standartına, gerçek niyetine, öğrenci adayının eğitim hayatındaki başarısına, mülakat varsa davranışlarına ve vize görevlisinin o anki psikolojik durumuna kadar birçok nedene bağlı olarak değişebilir.

7- Soru: Aynı anda birden fazla üniversiteye başvuru yapabilir miyim?
       Cevap: Sizin için hazırlanacak eğitim raporunda hangi üniversitelere hangi koşullarda başvuru yapabileceğimiz belirtilecektir. Bu rapor doğrultusunda bazı durumlarda aynı anda birden fazla üniversiteye başvuru yapabiliriz.

8- Soru: ATA Yurtdışı Eğitimin üniversite başvurularında bana sağladığı katkı nedir?
       Cevap: Uzun yıllar boyunca yurtdışı eğitim alanında faaliyet gösteriyor olmanın getirdiği bilgi ve birikim ile bugüne kadar yapılan sayısız başvuru sonucunda elde edilen tecrübeye bir anda sahip olabileceksiniz. Böylece;
  - İşlemlerinizin hızlı ve eksiksiz bir şekilde yapılmasıyla üniversitelerden kabul alma şansınız artacak,
  - Sizin için çok zor gibi görünen ama aslında çok kolay çözülebilecek basit sorunlar ile zaman kaybetmeyeceksiniz,
  - Tecrübesizce ve yanlış bilgilerle yapılan başvurular sonucu üniversite başvurularının red edilmesi, eksik belgelerle başvuru yapılması sonucu bazı belgelerin tekrar düzenlenmesi ve bunun sonucunda defalarca kargo gönderilmesi gibi gereksiz zaman kayıplarından ve masraflardan kurtulacaksınız,
  - ATA Yurtdışı Eğitim başvurunuzun her etabında ilgili üniversitelerle sürekli irtibatta kalarak ve onaylar alarak haraket etmektedir.

En önemliside; hiç bilmediğiniz ve muhtemelen hayatınızda ilk ve son defa karşılaşacağınız bir süreci, tek işi bu olan ATA Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı uzmanlığıyla eksiksiz ve sorunsuz bir şekilde tamamlayabileceksiniz.

9- Soru: Almanya'da eğitim dili İngilizce olan bir üniversitede eğitim alabilir miyim?
       Cevap: Alman üniversitelerinin büyük bir bölümünün eğitim dili Almancadır. Çok az üniversitede İngilizce eğitim verilen bölümler olmasına rağmen her geçen gün İngilizce eğitim verilen bölümlerin sayısı çoğalmaktadır. Siz kararınızı verip işlemlerinizi başlattığınızda eğitim almak istediğiniz alanla ilgili olarak araştırmalar yapılacak ve başvurulabilecek üniversiteler hakkında size bilgi verilecektir.

10- Soru: Belirli bir seviyede Almanca bilmem gerekiyor mu? Sıfır Almanca ile üniversite başvurusu yapabilmem ve hazırlık eğitimi alabilmem mümkün mü?
       Cevap: Almanya' da bazı üniversiteler Almanca hazırlık bölümlerine sıfır veya başlangıç düzeyinde Almanca bilgisi ile öğrenci kabul etmemektedir. ATA Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı olarak Almanya' da Lisans veya Yüksek Lisans düzeyinde eğitim almak için ATA Yurtdışı Eğitim'e başvuran adayların üniversite başvurularını yaparken, kendilerininde hemen bir Almanca kursuna yazılmalarını ve en az 100 saat Almanca eğitimi almış olmalarını tavsiye ederiz. Üniversiteden üniversiteye değişmekle birlikte, bazı üniversiteler sıfır Almanca bilgisi ile başvuru kabul edebilirken bazı üniversiteler ise aday öğrencinin temel düzeyde Almanca eğitimi almış olmasını şart koşabilmektedir.

11- Soru: Almancam iyi seviyede, hazırlık okumamak için hangi seviyede Almanca bilmem gerekir ve Türkiye'de girebileceğim Almanca yeterlilik sınavları hangileridir?
       Cevap: Almanya' da her üniversite başvuru şartlarını kendi belirler. Dolayısıyla her üniversitenin uluslararası öğrencileri kabul etmek için belirlediği Almanca düzeyi de farklıdır. Genel olarak kabul gören yeterlilik koşulları şunlardır;
   - DSH sınavından geçer not almak
   - TestDaf sınavından geçer not almak
   - Österreichisches Sprachdiplom Deutsch – Mittelstufe (ÖSD-M)
   - Österreichisches Sprachdiplom Diplom Wirtschaftssprache Deutsch (ÖSD-DWD)
   - Goethe Institut – Zentrale Mittelstufenprüfung (ZMP)
   - Goethe Institut – Zentrale Oberstufenprüfung (ZOP)
   - Goethe Institut - Kleines Deutsches Sprachdiplom (KDS)
   - Goethe Institut - Großes Deutsches Sprachdiplom (GDS)
   - German Language Diploma of the Kultusministerkonfernz Level II (DSD II)

12- Soru: Neden Almanya' da Üniversite eğitimi hizmetinizi sadece e-mail üzerinden sunuyorsunuz?
       Cevap: Almanya'da üniversite eğitimi için prosedürler ve işlemler bizim için son derece kolay olmasına rağmen Almanya'ya bir şekilde ve farklı amaçlarla gitmek isteyen pek çok kişi, gerçek amacı eğitim olmadığı halde, Almanya'da eğitim görmek istediğini belirterek bizi sürekli meşgul etmektedir ve çok fazla zamanımızı almaktadır. Niyeti gerçekten Almanya'da eğitim görmek olan bir öğrenci adayını tespit etmek bizim için çok kolaydır, niyetlerini daha ilk soruda veya cümlede kolaylıkla tespit edebildiğimiz farklı sosyal ve ekonomik çevrelerden gelen bu kişilere gereğinden fazla zaman ayırmak zorunda kalmamız ayrıca çoğu zaman mantıksız sorularla ve isteklerle karşılaşmamızdan dolayı adaylarla sadece e-mail vasıtasıyla görüşmekteyiz. Hizmet kalitemizi düşürmemek ve kayıtlı öğrencilerimizin işlemlerine daha fazla zaman ayırabilmek için uyguladığımız bu yöntemi hoş görüyle karşılayacağınızı umuyoruz.

Eğer niyetiniz Almanya’da üniversite eğitimi almaksa yapmanız gereken tek şey Almanya Adım Adım Başvuru sayfamızdaki adımları takip ederek işlemlerinizi başlatmaktır. ATA Yurtdışı Eğitim işlemlerinize hemen başlayarak, başvurularınızı eksiksiz bir şekilde gerçekleştirecektir.