Yurtdışında Üniversiteye Hazırlık Kursu Fiyatları

Üniversite Hazırlık – Foundation Nedir?
İngiltere, Avustralya, Yeni Zelanda ve Malta üniversitelerine başvuracak Türk öğrencilerin bazı durumlarda alması gereken 1 yıllık bir eğitim programıdır. Türkiye' de lise eğitimini 3 yıl olarak tamamlayan öğrenciler İngiliz lise sistemine göre 1 yıl eksik eğitim almış kabul edildiğinden, bir başka deyişle A Level düzeyinde kabul edilmediklerinden, Oxford Üniversitesi, Cambridge Üniversitesi gibi üst düzey İngiliz üniversitelerine doğrudan başlayamazlar.

Türkiye' de 3 yıllık lise mezunu olup, İngiltere' de hazırlık eğitimi almadan üniversite okumak isteyen bir öğrenci, iyi derecede İngilizce bilmek zorunda olmasına ek olarak A level düzeyine gelebilmesi için 1 yıl süre ile Foundation (hazırlık) eğitimi almalıdır. Foundation eğitimde öğrenciye 1 yıl boyunca Fen Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilimler gibi alanlarda eksiklik duydukları konularda destekleyici dersler verilir. Foundation kursları ya üniversiteler bünyesinde yada işbirliği içinde oldukları kolejler tarafından verilmektedir. Alınan dersler, üniversitede okutulacak konulardan oluşur ve İngilizcenin gelişimine de yardımcı olur. Foundation programının amacı öğrencinin yeni başlayacağı eğitim sistemine adapte olması ve alacağı lisans eğitiminin içeriğine göre akademik eksikliklerini tamamlamasıdır.

Programın başlangıç tarihleri İngiltere ve Malta için Ekim ve Ocak, Avustralya, Yeni Zelanda için Temmuz ve Şubat aylarıdır. Bazı kolej, yüksek okul ve üniversitelerde ara dönemlerde de başlangıç tarihleri vardır.

Foundation eğitimi, yabancı öğrenciler için tasarlanmış olmasına rağmen yine de en az IELTS 5.0 veya 5.5 seviyesinde İngilizce bilgisi istenmektedir. Daha düşük seviyede İngilizcesi olan öğrenciler foundation programı öncesinde İngilizce hazırlık programına gidebilirler. Türkiye' de 3 yıllık lise eğitimini tamamlamış her öğrenci İngiltere, Avustralya, Yeni Zelanda ve Malta'da lisans düzeyinde üniversite eğitimi almak istiyorsa foundation programını almak zorundadır, foundation eğitimi olmadan üniversiteye doğrudan kabul alınamaz fakat şartlı kabul alınabilmektedir. 4 yıllık lise veya mesleki teknik eğitim okullarından mezun olmuş yada Türkiye'de herhangi bir üniversitenin ilk 2 yılını tamamlayarak ön lisans diploması almış öğrenciler foundation programından muaf tutulabilirler. Foundation programından muaf olunup olunmayacağı kararı lisans programına yapılan başvuru sonucunda üniversiteler tarafından verilmektedir.

Foundation eğitimi sıra dışı bir uygulamadır ve İngiliz üniversitelerinin hepsi Foundation eğitimini lisans eğitimine başlayabilmek için yeterli saymaz. Foundation eğitimi bazı üniversiteler tarafından kabul edilmekle birlikte (yaklaşık 40-50 üniversite) bazı üniversiteler sadece A-Level istemektedir. Ancak ATA Yurtdışı Eğitim üniversitelerle yaptığı anlaşmalar neticesinde yurtdışında üniversite eğitimi almak isteyen adayları, A-level veya foundation eğitimi gerekmeden 3 yıllık lisans eğitimine birçok üniversitede başlatabilmektedir.

A-Level Nedir?
İngiliz eğitim sistemine göre liseden mezun olan bir öğrenci üniversiteye başlayabilecek yeterlilikte değildir. Öğrencinin hangi bölüm ve hangi üniversitede okuyabileceğini belirlemek için ek bir eğitim alması gerekmektedir. Advanced Level(A-Level) 2 yıl süren bu eğitim süresince öğrenci üniversitede okumak istediği bölüme göre 3 yada 4 ders almakta ve bu az sayıdaki derse yoğunlaşmaktadır. Sene içi başarı, genel olarak öğrencinin o alanda yazması gereken makaleler veya hazırlaması gereken proje çalışmalarıyla bu çalışmalardaki başarısıyla ölçülmektedir.

Öğrencinin genel A-Level başarısı, yıl içinde yapılan sınavlarla ölçülmektedir. Sınav sonuçları iyi ve yeterli olmayan öğrenciler için yeniden sınava girme imkanı verilmektedir. Sınavlar Eğitim Bakanlığı tarafından denetlenen bağımsız eğitim komitelerince incelenmektedir. A-Level eğitimini tamamlayan her öğrenci üniversiteye yerleştirilmektedir. Öğrencinin A-Level başarı notu ne kadar yüksekse, puanına paralel olarak iyi bir üniversite tarafından kabul edilme olasılığıda aynı oranda artar.yurtdışında üniversite eğitimi

Foundation eğitimi A-Level eğitiminin bir parçası olarak sayılmaz, yoğun içerikli ayrı bir programdır. Yani bir yıllık foundation eğitimini tamamlamış bir öğrenci +1 yıl A-Level programı alarak A-Level diplomasına sahip olamaz. A-Level diploması için öğrencinin lisedeki başarı durumuna göre yeniden bir veya iki akademik yıl A-Level okuması gerekir.

İngilizce Hazırlık Programları
Foundation ve A-Level programları öğrenciye İngilizce öğreten programlar değildir. Foundation ve A-Level eğitimi, zaten iyi derecede İngilizce bilen öğrencilere verilmektedir. İngilizcesi iyi olmayan bir öğrenci bu eğitimleri alamaz. Bu durumda öğrencinin Foundation ve A-Level eğitimine başlamadan önce İngilizce hazırlık eğitimi alması gerekir. Öğrencinin alması gereken İngilizce hazırlık eğitiminin süresi, öğrencinin o anki İngilizce seviyesine bağlıdır. İngilizcesi iyi olan bir öğrencinin 2-3 ay İngilizce eğitim alması yeterli olabilirken, İngilizcesi başlangıç seviyesinde olan bir öğrencinin 9-10 ay yoğun eğitim alması gerekebilir.

Yurtdışında Lisans ve Yüksek Lisans eğitimi almak, Sertifika ve Diploma Programlarına katılmak, staj yapmak, iş tecrübesi edinmek isteyen öğrencilerin, dil seviyelerinin bu programlar için uygun olduğunu kanıtlamaları gerekmektedir.

yurtdışı üniversite hazırlık eğitimiTOEFL, IELTS, FCE, CPE ve TOEIC sınavlarıyla, İngilizce dil seviyenizi belgelemeniz; gerek iş başvurularında olumlu sonuç almanızı gerekse yurtdışında başvurmak istediğiniz eğitim programlarına kabul edilmenizi sağlayacaktır.

İngilizce konuşulan ülkelerdeki üniversitelerin hemen hepsi anadili İngilizce olmayan öğrencilerden giriş şartı olarak, TOEFL veya IELTS gibi İngilizce sınavlarından yeterli puan almalarını ister.

Özellikle öğrencinin akademik İngilizce kullanabilirliğini ölçen IELTS sınavı, İngiltere ve Avustralya' da, TOEFL sınavı ise ABD ve Kanada'da yüksek öğrenim görmek isteyen öğrenciler için çok önemlidir.

Lisans eğitimini Amerika' da almak isteyen öğrencilerin, birçok kolej ve üniversite tarafından istenen SAT sınavına; Yüksek Lisans eğitimini Amerika veya Kanada' da almak isteyen öğrencilerin ise alanlarına göre GRE veya GMAT sınavlarına girmeleri gerekebilir.

İşte tüm bu sınavlara profesyonel şekilde çalışmak ve sınavlardan istenilen skorları alabilmek için; ATA Yurtdışı Eğitim Danışmalığı olarak öğrencilere SINAVLARA HAZIRLIK KURSLARI sunmaktayız. Bu kurslara katılma koşulu, İngilizce dil seviyenizin en az Üst-Orta (Upper Intermediate) seviye olmasıdır.

Yurtdışı Üniversite Hazırlık Kursları Foundation Master MBA Fiyatları

excel fiyat Üniversite Hazırlık Kursları (Foundation, A-Level, Pre-Master, Pre-MBA) Fiyat Listesi