GRE Hazırlık Kursları

Amerika Birleşik Devletleri' nde ve Kanada'nın iyi üniversitelerinde lisansüstü veya doktora eğitimi görmek isteyen öğrencilerin alması gereken (tıp, işletme ve hukuk hariç) bir sınavdır. GRE (Graduate Record Examinations) skoru talep etmeyen bazı üniversiteler olmasına rağmen kaliteli üniversitelerin hemen hepsi bu sınava girmiş olmayı şart koşmaktadır. GRE sınavı Educational Testing Service (ETS) tarafından uygulanmaktadır.

Sınav iki formattan meydana gelmektedir.

1) General Test
GRE General Test; 3 çoktan seçmeli bölüm: verbal (sözel), quantative (sayısal), analitik (mantık) ve Kompozisyon bölümlerinden oluşur. Bu bölümlere ilaveten, puanı hesaplanmayan deneysel bir bölüm daha bulunur.

GRE General Test genel kapsamlı bir sınav olup GRE sınavını kabul koşulu olarak belirlemiş tüm yüksek lisans ve doktora programlarına başvuranlar tarafından alınması gerekmektedir. Yıl boyunca sınav merkezlerinde bilgisayar ortamında (computer based) sınava girilebilmektedir.

Sözel ve sayısal bölümlerinde 200 ile 800 arasında olabilen bir puan elde edersiniz. (Verbal Reasoning score: 200-800; Quantitative Reasonning score: 200-800) Min. puan 200 max. puan ise 800'dür. Hiçbir soruyu cevaplamasanız bile 200 puan alırsınız. Analitik Yazım bölümünde ise puan min. 0 ile max. 6.0 arasındadır ve 0.5'lik artışlar kaydeder.

Sözel bölüm, cümle tamamlama (sentence completions), eş anlamlı kelimeyi bulma (analogies), zıt anlamlı kelimeyi bulma (antonyms) ve okuduğunu algılama (reading comprehension) olarak 4 alt bölümden oluşur.

Sayısal bölüm, sayısal karşılaştırma (quantitative comparisons) ve problem çözme (problem solving) olarak iki bölümden oluşur.

Analitik bölümü ise, mantıksal analiz (logical reasoning) ve mantık oyunları (logical games) alt bölümlerinden oluşur.

GRE testinin zorluk derecesi öğrencinin sorulara verdiği doğru veya yanlış cevaplara göre değişir. Ayrıca her katılımcı her ay en fazla bir kere bu sınava girebilir.

2) Subject Test
GRE Subject Test 8 bilim dalında lisansüstü öğrenim görmek isteyenlerin seçtikleri alandaki yeterliliğini ölçmek için yapılmakta, bazı öğretim kurumları General Test ile birlikte alınmasını istemektedir. Yılda 3 kez, Kasım - Aralık ve Nisan aylarında yapılır. Bu bölümde toplam skor 200-990 arasında puanlandırılmaktadır.

1) Biochemistry, Cell and Molecular Biology
2) Biology
3) Chemistry
4) Computer Science
5) Literature in English
6) Mathematics
7) Physics
8) Psychology

GRE sınavının öğrencilerden bekledikleri; odaklanma yeteneği, temel dilbilgisi, mantık, matematik, kavrama ve akıl yürütme becerisi, problem çözme yetkisi ve bu yetenekleri belirli bir zaman diliminde etkin bir şekilde kullanabilmeleridir.

Her soru için istediğiniz kadar düşünebilirsiniz. Ancak, bölümler için ayrılan süreye göre kendinizi hazırlamaya özellikle dikkat edin. Bölümü zamanında bitirmek için, emin olmasanız da soruları tahminde bulunarak yanıtlamak zorundasınız. GRE sınavında boş soru bırakmak mümkün olmamaktadır.

Kaç Puan Almalıyım!!

Almanız gereken skor üniversitede okumak istediğiniz konuya göre değişebilmektedir. Mesela, giriş şartları zor olan üniversitelerde tarih okumak için 600' lük bir ortalama puan yeterli olabilir ama temel bilimler yada mühendislik bölümleri için aynı üniversitelerde bu puan yeterli olmayabilir. Ayrıca 600 puanın gireceği yüzdelik dilimde büyük olasılıkla % 79-80 civarında olur.

- Sınav Hazırlık Kursları Fiyatlarımızı Görmek İçin Tıklayınız.